Matka kadotettuun muinaiseen historiaan



Suuri pyramidi

Nyttemmin tiedämme, että virallisessa historiankirjoituksessa on massiivisen virheellinen kuva siitä ajasta, jolloin ihmiskunta siirtyi metsästäjä-keräilijöistä maanviljelyyn ja pysyvään asutukseen. 

Tuo ajanjakso, ehkä suunnilleen 100 000 eaa ja 1000 eaa välinen aika, on tulkittu kokonaan väärin. 


Tuosta syystä teen otsikon nimen mukaisen blogin, Youtube-videota ja mahdollisesti TikTok- puffeja. 

Syitä tähän syntyneeseen pulmaan ovat: Ihmiskunnan alhainen tietämys huipputekniikan mahdollisuuksista, silloisten historioitsijoiden koulutustausta, joka oli vahvasti humanistis - lingvistinen ja tekniikan ja luonnontieteiden tuntemuksen vähäisyys. 


Minun tarina alkaa:


Jo kouluaikana joskus 1960-luvun lopulla minussa intuitio sanoi, että Gizan pyramidien synnyn tarinassa ei kaikki ole kohdallaan, mutta en tiennyt missä mättää. Kun sitten sain käsiini von Däniken kirjan: Vieraita avaruudesta ( alkup. 1978 ),  tajusin välittömästi, että hän on oikeassa ja on mahdotonta, että dynastiset egyptiläiset olisivat rakentaneet nuo pyramidit. 

Däniken kuitenkin torjuttiin laajasti epätieteelllisenä amatöörinä eikä hänen ajatuksensa saaneet laajempaa kannatusta. Syy ei kuitenkaan ollut päättelyketjujen virheet, vaan arvostelijoiden heikko rakennustekniikan ymmärrys ja jäykistyneet asenteet ja tieteen valtarakenteet.


Seuraava merkittävä tapahtuma on Christopher Dunnin kirja: The Giza Power Plant (1998).

Minun käsiini kirja tuli joskus 2000-luvun alussa. Tämä kirja merkitsi keskeistä läpimurtoa. Kirjan havainnot perustuivat Christopherin tekemiin tarkkoihin mittauksiin, jotka eivät jättäneet tilaa millekään tulkinnoille, vaan vääjäämättä osoittivat, että oli paljon kivirakenteita, joita ei ole voitu tehdä ilman huomattavan kehittyneitä työvälineitä. Tässä vaiheessa kaikki riittävästi koulutetut älykkäät ihmiset tajusivat kiistattomat perustavaa laatua olevat ristiriidat klassisen selityksen ja tosiasioiden välillä. Tästä huolimatta virallinen historiankirjoitus ei antanut piiruakaan periksi, vaan osoittautui  pelkän vanhan dogmatismin puolustajaksi ilman yhtään kestävää argumenttia. Suuri pyramidi ja sen juurella olevat rakennuksen osat osoittivat, että niiden aikaansaaminen edellyttää koneellista valmistusta.


Vielä vakuuttavampi todiste ovat Saccaran Serapeumissa sijaitsevat yli 20 basalttilaatikkoa, joissa on kansi ja laatikko samasta kivestä. Laatikot kansineen painavat n. 70 tonnia, ja laatikon reunat ja sisäpinnat ovat äärimmäisen tasaiseksi hiottua. (pinta eroaa absoluuttisesta tasosta keskimäärin 0,01 mm ). Samoin laatikoiden vastakkaiset seinät ovat lähes absoluuttisen yhdensuuntaisia ja kaikki kulmat täsmälleen 90 astetta.

Yhtä mystistä on laatikoiden sijoittelu kapean, matalan ja pitkän käytävän sivuilla  liittyviin oleviin syvennyksiin.


Egyptin todisteisiin kuuluu myös Assuanissa sijaitseva graniittilouhos ja siellä oleva keskeneräinen obeliski.


Peru on alue, jossa on myös rakennelmia, jotka kertovat teknisistä välineistä, joita ilman nuo eivät olisi syntyneet. Tällaisia paikkakuntia ovat Cusco ja sen vieressä Sacsayhuaman ja Ollantaytambo ja jossain määrin Machu Picchu.   


Seuraava näkökohta, jonka klassinen historiankirjoitus on tulkinnut väärin,  on kertomukset avaruudesta tulleista “jumalista”, jotka ovat auttaneet ihmiskuntaa eteenpäin ja toimineet myös hallitsijoina muinaisessa menneisyydessä. Tällaisia kertomuksia on paljon eri puolilta maailmaa. Esimerkkeinä mainittakoon muutamat kuuluisimmat: Intian veda-kirjallisuus, Dynastian ajan Egyptin hieroglyfit, Perun inkat, Meksikon mayat, sumerien jumalakertomukset, jotka on kirjoitettu nuolenpääkirjoituksella savitauluille kuten Gilgames sekä viimeisenä esmerkkinä on Vanha Testamentti. Nämä on kaikki tulkittu sepitetyiksi legendoiksi eikä aikalaisten kuvauksiksi todellisista tapahtumista. Näiden kohdalla näkökulmaa avasi huomattavasti Zecharia Sitchinin laaja kirjallisuus esimerkkinä The Stairways to Heaven. Zecharia Sitchin syntyi Venäjällä ja varttui Palestiinassa. Hän puhui hepreaa ja oli yksi harvoja tutkijoita, jotka osasivat lukea sumerien nuolenpääkirjoitusta. Tästä syystä hän kykeni helpommin tunnistamaan tekstin alkuperäisen tarkoituksen ja tähän liittyvät käännösvirheet. 

Hänen kirjansa on rakenteeltaan huonoja ja sekavia, mutta kun ohittaa tuon, huomaa, että niissä on paljon arvokasta tietoa, jota on vaikea saada mistään muualta.  


2000-luvulla näiden tutkijoiden määrä on kasvanut valtavasti. Vuosituhannen alussa History Channel teki dokumenttisarjan: Ancient Aliens. Tässä sarjassa esiintyi monia asialle vihkiytyneitä: Christopher Dunn, Brien Foerster, Erich von Däniken, 


Nykyään tiedetään, että tällaisia rakenteita ja paikkoja on ympäri maailmaa Pääsiäisaarilta Japaniin.

Nämä megaliittiset tarkkuusrakenteet ovat myös osoittautuneet hyvin samanlaisiksi.


Oma käsitykseni tästä kokonaisuudesta on seuraava. Monimutkaisia megaliittisia tarkkuusrakenteita ei ole voitu tehdä ilman korkeaa teknologiaa ja ilmeisesti korkeampaa kuin meillä on nyt käytössä. Historiallinen aika ei riitä siihen, että tällainen osaaminen ja teknologia olisi ehtinyt kehittyä maassa ja sitten hävitä kokonaan. Näin ollen todennäköisimmäksi  vaihtoehdoksi jää ulkopuolelta tulleet muukalaiset. Tätä näkemystä tukee sivistyskansojen avaruudesta tulleiden jumalien tarinat. Näin nopean kehityksen pani alulle muinaiset avaruusmatkaajat, joka auttoivat ja opettivat ihmistä. Saattaa olla jopa, että nämä manipuloivat ihmisen geeniperintöä aikaansaaden korkeampaa älykkyyttä.

Samalla he tuottivat itselleen ja ihmiselle hyödyllisiä asioita ja esineitä. Sitten viimeisen jääkauden lopulla tapahtui joukko kosmisia katastrofeja, jotka aiheuttivat jättitulvan joka oli tuhota kaiken sivilisaation maan päältä. Tässä vaiheessa jumalat, joko tuhoutuivat tai pakenivat katastrofia, ja näin jumalakuninkaiden aika oli ohi. Elämään jäi vain joukko tarinoita, joista monet oli talletettu nuolenpääkirjoituksella savitauluille tai Egyptissä hieroglyyfein papyrukselle. Jälkimmäinen media kesti aikaa huomattavasti huonommin kuin edellinen.


Kommentit